• Vodovodska 174v, 11030 Beograd
  • +381 64 651 3737

ŠTA JE MERMER?

Mermer je metamorfna stena koja nastaje kada se krečnjak ili dolomit podvrgnu toploti i pritisku. Uglavnom se sastoji od minerala kalcita, ali sadrži i druge minerale. Iako je mermer najčešće bele boje, mermer se takođe može naći u raznim bojama i dezenima, uključujući crnu, plavu, sivu, žutu, braon, zelenu i crvenu boju. Mermer je tvrd i izdržljiv materijal koji se već dugo koristi u gradjevinarstvu. Pored jedinstvenog estetskog izgleda, mermer pruža i dugotrajnost.

GDE SE MERMER KORISTI?

Zbog svojih karakteristika i vanvremenske lepote mermer se lako može uklopiti u bilo koji prostor bilo da se radi o enterijeru ili eksterijeru. Mermer se može koristiti na mnogo načina: oblaganje zidova, oblaganje stubova, oblaganje podova, izradu šankova i gornjih površina radnih delova kuhinje. Redovno čišćenje i održavanje omogućiće mermeru da traje dugo i zadrži svoj izgled.

VRSTE OBRADE MERMERA.

Mermer nudi beskrajne mogućnosti, kako u pogledu širokog spektra tonova, tako i zbog različitih vrsta završne obrade. Različite vrste završnih obrada mermera omogućavaju nam da svakom okruženju pružimo drugačiji karakter i osobinu. Najčešći završne obrade mermera su: brušeno, četkano, polirano, štokovano, peskareno. Majdanstone je svojim kupcima obezbedio mermer dostupan u svim najpopularnijim završnim obradama.

MERMER CENA!

Cena mermera najviše zavisi od njegovog kvaliteta, Majdanstone uvozi najkvalitetniji mermer i prodaje ga po najnižim cenama po kvadratu. U ponudi su uglavnom standardne dimenzije, ukoliko imate pitanja ili posebne potrebe vezane za kupovinu mermera slobodno nas kontaktirajte.

MERMER PRODAJA KATALOG