• Vodovodska 174v, 11030 Beograd
  • +381 64 651 3737

ŠTA JE GRANIT?

Granit je magmatska stena nastala hlađenjem i učvršćenjem užarene magme. Ako želite izdržljiv i dugotrajan kamen granit je idealan za vas. Granit postoji u širokom spektru boja i dezena, što ga čini prilagodljivim bilo kom prostoru. Varijacija boja je odgovor na procenat svakog minerala koji se nalazi u uzorku. Najčešće je bele boje, granit se takođe može naći u raznim bojama i dezenima: crna, smeđa, crvena, roze ...

GDE SE KORISTI GRANIT?

Zbog svoje izdržljivosti i dugotrajnosti granit se dosta koristi u arhitekturi i građevinarstvu. Granit kamen se lako može uklopiti u bilo koji prostor bilo da se radi o enterijeru ili eksterijeru. Dekorativnih svojstava granita i njegova lepota doprineli su njegovom korištenju u izradu stepeništa, zidnih i podnih obloga, popločavanju površina i staza, oblaganje prozora i okapnica.

VRSTE OBRADE GRANITA.

Granit nudi beskrajne mogućnosti, kako u pogledu širokog spektra tonova i tekstura, tako i zbog različitih vrsta završne obrade. Različite vrste završnih obrada granita rezultiraju različitim teksturama i izgledom te dodaju jedinstven izgled - mogu istaknuti boje, smanjiti vidljivost mrlja i smanjiti poroznost. Najčešće završne obrade granita su: brušeno, četkano, polirano, štokovano, peskareno. Majdanstone je svojim kupcima obezbedio granit dostupan u svim najpopularnijim završnim obradama.

GRANIT CENA!

Cena granita najviše zavisi od njegovog kvaliteta, Majdanstone uvozi najkvalitetniji granit i prodaje ga po najnižim cenama po kvadratu. U ponudi su uglavnom standardne dimenzije, ukoliko imate pitanja ili posebne potrebe vezane za kupovinu granita slobodno nas kontaktirajte.